Sådan bruges LED plantelygter indendørs

Uanset om du dyrker en sjælden blomsteart eller bare dyrker urter og grønne til middagsbordet, kan LED-plantelys hjælpe dig med at dyrke en række forskellige planter indendørs.

At dyrke indendørs giver dig flere fordele i forhold til at dyrke udendørs. Det mest oplagte er, at du bedre kan kontrollere temperaturen. De fleste planter vil have et snævert temperaturinterval, under hvilket de vil producere blomster eller frugt.

En anden faktor, du kan kontrollere i et indendørs voksende miljø, er fugtigheden. Mens nogle planter elsker fugtig, fugtig luft, er andre tilbøjelige til at blive syge under de samme forhold. Alternativt foretrækker mange sukkulenter og kaktusser et tørt miljø, som du kan give i et rum med aircondition.

Udendørs dyrkning har dog en klar fordel i forhold til indendørs dyrkning, og det er et overskud af det nødvendige sollys, som så mange planter har brug for for at trives.

Heldigvis kan LED-plantelygter give alt det lys, dine planter har brug for - effektivt og billigt.

Hvad er LED-plantebelysning?

LED (lysemitterende diode) plantelys er et energieffektivt alternativ til indendørs dyrkning. De er lavet med to forskellige typer halvledere i en chip, den ene med en negativ ladning (elektroner) og den anden med en positiv ladning (huller). De to er adskilt af et "energigap".

Når der påføres chip på chippen, stimuleres elektroner, og når du falder i et af hullerne, finder rekombination sted, og dette skaber en lysfoton. Sådan fungerer LED-lys.

LED plantelygter er specielt designet til at udsende den rigtige type lys til dyrkning af planter indendørs.

Brug af LED-indendørs plantelamper

Før du tager og køber nogle billige LED-lys, skal du forstå, hvordan de fungerer for at passe på dine planter.

Du skal vide, hvilken type LED-plantelys du har brug for til forskellige plantetyper. Og afhængigt af arten og dine havemål, skal du vide, hvor mange timers lys de har brug for.

Sollys indeholder det rigtige spektrum - eller farver - af lys til sunde planter. Når du ser en regnbue skabt af en regnvejr, brydes solens lys i forskellige farver. Dette farveområde kaldes lysspektret, og de farver, du ser, er dem, der er synlige for det menneskelige øje.

Lyset måles i form af elektromagnetisk stråling. Hele lysets spektrum inkluderer også usynligt lys, såsom ultraviolet lys (<400 nanometer) og infrarødt (> 400 nanometer). Dette inkluderer også mikrobølger og radioer.

Fordelene ved at bruge LED-plantebelysning

Gartnere har dyrket planter indendørs i mange år med lysstofrør, HID og glødelampe. Men de seneste fremskridt inden for LED-teknologi har gjort dem til en go-to for mange indendørs gartnere.

De tilbyder klare fordele i forhold til gammeldags belysningssystemer.

Først og fremmest er de ekstremt holdbare og tilbyder mange års brug for en mindre investering. LED-plantelygter tilbyder 50.000 timer - cirka 12 års brug, når de bruges 12 timer om dagen. Mens lysstofrør i bedste fald tilbyder 20.000 timers levetid, begynder deres kvalitet til brug i haveanvendelser at blive forværret efter blot et år.

LED-lamper er køligere, de udsender meget mindre varme end konventionel belysning. Dette betyder, at du kan placere dem tættere på din plantes blade uden frygt for at brænde.

Det betyder også, at der er mindre risiko for utilsigtet brand og mindre behov for øget ventilation. Mange mennesker, der vokser indendørs med kunstigt lys, tror, ​​at det kan øge varmebelastningen i deres hjem betydeligt. Dette lægger større pres på dit klimaanlæg og din tegnebog.

Og endelig er en af ​​de mest populære fordele ved at bruge LED-plantelygter, at de bruger så meget mindre elektricitet end andre typer. Ifølge US Department of Energy bruger LED'er 75 procent mindre energi og varer 25 gange længere end pærer.

Hvor længe skal jeg bruge mit LED-plantelys?

De fleste planter har brug for lange solskinstimer for at begynde at blomstre og blomstre, hvorfor sommeren er det bedste tidspunkt at dyrke grøntsager udendørs.

Det anbefales at udsætte dine planter for 12 timers lys om dagen. Men husk at dine planter også har brug for mørk tid til at hvile.

Hvor langt fra mine planter skal jeg placere mit LED-plantelys?

En af de største fordele ved at bruge lysdioder er, at de udsender så lidt varme. Så du kan placere dem tæt på dine planter uden at bekymre dig om at brænde dem.